Root Nedir? Root Nasıl Atılır?
Android cihazlarda bir devir niteliğinde olan root atma işlemi, her ne kadar güzel bir işlem gibi gözükse de dikkatli atılmadığında ciddi sonuçlar doğurabilir. Peki, root nasıl atılır? Sizler, için tüm detayları derledik.
Android işletim sistemi, özgün bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısı ile birçok kısıtlamalarda bunun beraberinde geliyor. Android işletim sisteminin oluşturduğu bu kısıtlama ile birlikte de root atma adı verilen işlemler gerçekleştiriliyor. Sistem yöneticisi olan sistemlerde açık kaynak kodlu olmasından dolayı bu işlem verimli bir şekilde yapabilir.
Root Atmak Ne İşe Yarar?
Root faydaları konusuna geçmeden önce şunu belirtmekte fayda var; telefonunuza root atmak telefonu garanti kapsamı dışına bırakır. Çünkü, bu yetki normal şartlarda size verilen bir yetki değildir. Root atarken çok dikkatli olmanızda fayda var.
Çünkü, root atmak 2020 yılında o kadar popüler hale geldi ki kötü niyetli kişiler de bunun paralelinle yeni şeyler üretmeye başladı. Bunlardan birisi de virüs. Bu yüzden telefonunuzun hacklenmemesi için dikkatli olmalısınız.
Root yaparken cihazdaki bütün yönetici yetkilerine sahip olursunuz. Bu durumda kendinizi admin olarak tanımlayabilirsiniz. Burada Google Play Store’da bulunmayan birçok uygulamayı kendiniz kurabilirsiniz. Bunun için APK dosyaları indirmeniz yeterlidir. Daha sonra gerekli yetkileri verin ve gerekli adımları atın.
Root Nasıl Atılır?
- Cihazınızın model numarasını öğrenin,
- USB hata ayıklama modunu mutlaka açın,
- İşleme başlamadan önce veri yedeği alın,
- Odin programını kurun,
- Gerekli root dosyalarını indirin,
- Cihazı, dowland moduna geçirin,
- Odin programını açın,
- Cihazı bilgisayara bağlayın,
- Root dosyasını Odin yardımı ile cihaza yükleyin. İşte, bu kadar basit. güncel blog