Facebook Hesabını Tamamen Silme

21.04.2020
297
Facebook Hesabını Tamamen Silme

Facebook Hesabını Tamamen Silme Nasıl Yapılır?

Günümüzde Facebook, en sık kullanılan sosyal medya araçlarından biridir. Facebook, sayesinde artık insanlar senelerce görmedikleri birçok akrabasını ve dostunu bulup hasret giderir hale geldi. Facebook, ile kendi duygu ve düşüncelerinizi paylaşabilir, ruh halinizi yansıtan müziklerinizi yayınlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra birçok insanda aynı anda görüntülü sohbette yapabilmek mümkündür. Milyonlarca Facebook kullanıcısı ister bilgisayar üzerinden, isterse mobil bağlantılardan bu sosyal medyayı takip eder duruma geldi. Artık ev ve iş yerlerinden Facebook adeta kaçınılmaz bir meşgale oldu. Bu yüzden hayatı olumlu ve olumsuz olarak etkilemektedir.

Bazı kullanıcılar neredeyse tüm gününü Facebookta geçirir durumdadır. Bu kısır döngü bir müddet sonra sıkıcı hale gelerek insanları bıkkınlığa sürüklemektedir. Bu bıkkınlık esnasında insanlar facebook hesabısilme düşüncesine girerler. Facebook Hesabı silme, sanıldığı kadar zor değildir. Facebook Hesabını Tamamen Silme, işlemi için öncelikle kullandığınız Facebook uygulamalarını silin. Daha sonra Facebooktan “Hesabımı sil” butonunu tıklayın. Burada şifrenizi ve size verilen güvenlik kodunu dikkatlice girin. Böylece Facebook hesabınız silinmek üzere talimatı vermiş olursunuz.

Ancak bu işlemlerin tamamen kalıcı olabilmesi için hesabınızda 2 hafta aralıksız olarak giriş yapmamanız gerekmektedir. Bu 2 haftalık süreçte Facebook’u herhangi bir nedenden dolayı aktif konuma getirirseniz hesabınız ne yazık ki silinmeyecektir. Facebook’ta hesap silmek isteyen kişiler bu işlemleri yaparken dikkatle karar vermelidir. Aksi takdirde yapılan işlemin dönüşü olmayacaktır.

Hesabınızı kalıcı olarak silmek için:

  1. Tüm Facebook sayfalarının sağ üst köşesinde bulunan simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar‘a ve ardından sol sütundaki Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  3. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  4. Hesabı Sil‘i seçin ve ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et‘e tıklayın.
  5. Şifrenizi girin, Devam‘a ve ardından Hesabı Sil‘e tıklayın.

Klasik Facebook

  1. Sağ üst köşedeki simgesine tıklayın.
  2. Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar‘ı seçin.
  3. Sol sütundaki Facebook Bilgilerin‘e tıklayın.
  4. Dondurma ve Silme‘ye tıklayın.
  5. Hesabı Sil‘i seçin ve ardından Hesabı Silme İşlemine Devam Et‘e tıklayın.
  6. Şifrenizi girin, Devam‘a ve ardından Hesabı Sil‘e tıklayın.

Hesabımı silme işlemini iptal edebilir miyim?

Hesabınızı silme işlemini başlatmanızın üzerinden henüz 30 gün geçmediyse işlemi iptal edebilirsiniz. 30 günden sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz.

Paylaştığınız her şeyin silinmesi, silme işleminin başlamasından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bu bilgiler silinirken, Facebook‘u kullanan diğer kişiler bunlara erişemez.

Bilgilerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veya diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla kullandığımız yedek depolama alanında tutulabilir. Bilgilerinizi ayrıca yasal meseleler, koşul ihlalleri gibi durumlar veya hasar önleme çalışmaları için de saklayabiliriz. Veri İlkemiz hakkında daha fazla bilgi alın.

Hesabınızı silme işlemini iptal etmek için:

  1. Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Silme İşlemini İptal Et‘e tıklayın.

Facebook Hesabını Tamamen Silme Link: https://www.facebook.com/help/delete_account

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.